Yaz aylarının yaklaşması birlikte evlerimizde taze ve hareketli bir atmosfer yaratmanın tam zamanı. Doğanın eşsiz tonları evlerimize misafir olurken aynı zamanda içimizi de ısıtıyor. Tek renk odaların popülerliğinden mermer desene kadar bir sürü yenilik bu yaz evlerimize misafir olmayı bekliyor. 2024 yaz dekorasyon trendlerine göz attığımızda doğal malzemeler, sıcak tonlar ve dokular ön plana çıkıyor. Bu yazımızda evinizin havasını değiştirecek trendleri sizler için derledik. İşte bu yazın en popüler trendleri:

Doğal Malzemeler

Doğal malzemeler, 2024 yaz dekorasyonunda başrolde. Masif ahşap, doğal taş, bambu ve keten gibi materyaller, sürdürülebilirlik ve yeşil tasarım odaklı mekanlar yaratıyor. Bu malzemeler hem zemin ve duvar kaplamalarında hem de mobilya ve aksesuarlarda sıkça kullanılıyor, evlere sıcak ve samimi bir hava katarken aynı zamanla doğa ile iç içe olduğumuz hissiyatını da bizlere hissettiriyor. San Deco ürünlerinden Mirzasto’nun uygun renkleri ile ağaç gövdesine benzer dokular ve desenler yaratarak duvarlarınıza doğal malzemeler kullanılmış havasını yansıtabilir, evinize doğayı taşıyabilirsiniz.

Tek Renk Odalar

Tek renk odalar bu yılın dikkat çeken trendlerinden bir diğeri. Odalarda tek bir renk kullanımı, mekânda dinginlik ve uyum yaratırken, mobilyalar ve farklı dokularla zenginleştirilen duvarlar, sade ama etkileyici bir görünüm sunuyor. Yatak odalarında, duvarları odayla aynı renkte fakat farklı dokularla kaplamak bu trend için güzel bir örnek oluşturur nitelikte. Tek renk odalar için San Deco’nun Marmorosso Marmorino ürünü bu trende en uygun örnek olması ile beraber odanızdaki sade ama şık atmosferi de destekliyor.

Sıcak Tonlar

Sıcak tonlar, 2024 yaz dekorasyonunda önemli bir rol oynuyor. Terracotta, sarı, turuncu ve yeşil gibi canlı renkler, mekâna enerji katarken, beyaz, gri ve bej gibi nötr tonlarla dengeleniyor. Bu kombinasyon hem modern hem de rahat bir atmosfer yaratıyor. San Deco’nun birbirinden farklı sıcak ve nötr tonları ile evlerinize ihtiyacı olan sıcak dokunuşları rahatça yapabilirsiniz. Bu trendi iç mekanlarınıza yansıtmak için Atracto ve Amarsis ürünlerine göz atabilir birbirinden canlı ve sıcak renkleri inceleyebilirsiniz.

Desenler ve Mermer Kullanımı

Damarları belirgin saf ahşap, mermer ve taş gibi doğal malzemeler masa, sehpa ve zemin döşemelerinde sıkça kullanılıyor. Mermer ve doğal taşlar, 2024 dekorasyon trendlerinde lüks ve zarafeti simgeliyor. Orta sehpalar, mutfak tezgâhları ve aksesuarlar, doğal dokulu mermerlerle mekânı zenginleştirmekle birlikte bu malzemeler, mekânlara sofistike bir dokunuş katıyor. Mekâna kişisel bir dokunuş katmak isteyenler için San Deco’nun mermer görünümlü boyası Decostucco çok iyi bir seçenek olurken, mermer görünümü ile de kendini sık tercih edilenlerin arasına almayı başarıyor.

2024 yaz dekorasyon trendleri, doğal ve sıcak bir atmosfer yaratırken, estetiği ve şıklığı da bir araya getiriyor. Bu trendler, evinize hem modern hem de huzurlu bir hava katacak.

Kaynaklar