Yüzyıllık Markalar Hafıza Evi

Yüz yıldan uzun süredir ayakta duran köklü markaların hikâye ve tecrübelerinin paylaşıldığı Yüzyıllık Markalar Hafızaevi, İstanbul Sultanahmet’te açıldı. Yüzyıllık Markalar Derneği ile Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu iş birliğiyle kurulan Hafızaevi’nde yeme içme kültüründen giyime, takıdan konaklamaya, yaşadığımız coğrafyanın somut olmayan kültür mirasını temsil eden ulusal markaların dünden bugüne uzanan serüvenleri aktarılıyor.

cemilzade

Vefa Bozacısı’ndan Sultanahmet Köftecisi’ne, Koska’dan Komili’ye, Konyalı’dan Pandeli’ye tarihe tanıklık eden markalar, sürdürülebilirlik ve itibar yönetiminin güçlü marka olmada taşıdığı önemi gözler önüne seriyor.

35 markanın bulunduğu Turing Yüzyıllık Markalar Hafızaevi, her biri ayrı değer olan ulusal markaları, somut olmayan kültürel miras unsurları olarak ele alıyor.

Beyaz fırın

ZAMANIN KAHRAMANLARI

Markaların farklı mekân temaları altında yer aldığı Hafızaevi’nde Marka Yolu olarak tasarlanan alanda yüzyıllık markaların logoları sergilenirken, Marka Hikaye Odası’nda “Dev Marka Pulu” ile dünü ve bugünü bir arada deneyimleme imkanı sunan marka hikayeleri yer alıyor.

Kuruculara Saygı Odası, küçük bir işletmede tek başına üretim yolculuğuna başlayan zamanının cesur girişimcilerini tanıtırken, Marka Sergi Odası’nda Hafızaevi’nin paydaşları olan markaların ve markalara hafıza oluşturan konuların sergi mekânı yer alıyor. Marka Sergi Odası’nda Yüzyıllık Markalar Derneği üyesi markaların kuruluş hikayelerinden klasiğe dönüşmüş objelerine, arşiv belgelerinden eski reklam ve ilanlarına kadar, markaya dair unsurların sunulduğu sergiler düzenleniyor.  Karanlık İzleme Odası’nda, gündemdeki serginin tamamlayıcı olan video içerikleri sunuluyor.

Yeni sanayicilere örnek teşkil etmesi amacıyla da bir araya gelen yüz yılı aşkın süredir ayakta kalmış markalar, ortak kültürel hafızamızı dinç tutmayı ve marka kavramının önemine vurgu yaparak gelişmesine katkı yapmayı hedefliyor.